Siste nytt

"Sommer'n"

Hans-Olav Gammelsrud

Produsert i Grønnsalen fra start til mål.

 

Sommer’n kommer nå!

Den fylkeskommunalt ansatte Hans-Olav Gammelsrud har alltid vært interessert i og hørt mye på musikk. Da han nærmet seg 50, ble imidlertid ambisjonsnivået hevet: Nå skal jeg lage låter også! Han oppdaget raskt at det da heller ikke er dumt å lære seg å spille et instrument. 

Første offentlige opptreden var på nyåret 2014. Stedet var Kulturpuben i Lillestrøm, fast øvings- og framføringslokale til Skedsmo Viseklubb som Hans-Olav er medlem i. Ukulele var begynnerinstrumentet. Etter et par år gikk han over til akustisk gitar. Nå har han også gjort lillestrømling av seg og flyttet inn til sentrum av byen.

Låtene Hans-Olav skriver tekst og melodi til kan beskrives som en kombinasjon av viserock, visepunk og mer rendyrket rock. En umiskjennelig og ofte humoristisk «Gammelsrud-stil.» Betegnende er hans debutframføring av «Sommer’ n» i forbindelse med et låtskriverksted i Horten sommeren 2016. Etter sceneopptredenen kommenterte spontant en av de ansvarlige for verkstedet «dette kommer fra en annen planet.» Dermed fikk Hans-Olav ideen til artist- og merkenavnet Han Solav med assosiasjoner til Star Wars-universet (Han Solo).

Vinteren 2018 var Han Solav for første gang i studio for å gi et fyldigere lydbilde til nettopp «Sommer’ n. En energisk og rocka gladlåt som oppsummerer mye av det som kjennetegner denne årstiden. Innspillingen er gjort i Grønnsalen og produsert av Steinar Larsen. Åse Karin Hjelen har bidratt med korstemmer. Dessuten har Avia AS laget en promovideo for låten som legges ut på Facebook. Han Solav har flere låter i ermet som han planlegger å gjøre innspillinger av.

   

"Takkesang til frivillighet"

Rune Otto Nielsen

Produsert i Grønnsalen. Mastret av Chris Sansom i Propeller Mastering.

Det er ikke vanskelig å forklare hvorfor jeg har laget er takkesang til frivillighet.

Den frivillige arbeidsinnsatsen i de frivillige organisasjoner tilsvarer
147000 årsverk. Det vil si 61 % av befolkningen (over 16 år) som bruker sin
fritid og arbeider gratis for noe de ønsker. Norge deler førsteplassen med Sverige som de best i verden. Tenk også alt som gjøres utenom organisasj.?

Jeg har selv drevet med frivillig arbeide  i over 24 år. Mesteparten (14 år) som visitor for Oslo Røde Kors . (Besøkvenn  i fengsel)

Vanskelig er det å lage en felles sang for all frivillighet – da det er så veldig mye forskjellig. Jobbet med dette lenge – og mange forslag har det blitt. 

Vi som driver med frivillig arbeide, får mye  takk og hyggelige tilbakemeldinger for de vi jobber for.

Det er laget mange takkesanger om forskjellige ting men fant ingen ting om noe til frivilligheten. Derfor ble det en hyggelig utfordring  utfra  det jeg  nå  har beskrevet.

Vel fortjent til veldig, veldig mange flinke og snille mennesker.

Håper de vil like sangen  min.

Mvh.

Rune Otto Nielsen

"Bedre enn ingenting!"

Rune Otto Nielsen

Syv låter av Rune Otto, produsert og mastret i Grønnsalen.

Bedre enn ingenting!


Rune Otto Nielsen fikk en flott gave av barna på 60 års dagen; ny gitar og lydutstyr. Meldingen var klar: Ta opp igjen hobbyen fra ungdommen, gjør noe med låtidéene dine!

Gjennom først Oslo-, og siden Skedsmo viseklubb, fikk han erfaring og veiledning som låtskriver. Første offentlige opptreden var på kulturpuben i Lillestrøm 2014. Etter hvert føler han at han trygt kan påstå, som i tittellåta, at dette er «bedre enn ingenting»:-)

Musikken kan beskrives som viser med elementer av pop/rock.
 På noen låter har Rune Otto med seg bekjente fra viseklubb

og kor som korister og gjestesolister.

De syv låtene omhandler forskjellige temaer som opptar Rune Otto:

«I sus og dus» – om tinnitus, noe han har førstehånds erfaring med. «Vi elsker Oslo by» – en hyllest til byen vår.

«Livet det er som moreller – (noe søtt, og noe skal bort)»

– noen enkle tanker om livet…

«Vil du ha min arm kjære venn» og «Fin liten stund» har begge med omsorg å gjøre.

Innspillingen er gjort i Grønnsalen studio 2016 – 17 og
 produsert av Steinar Larsen.